Meer informatie over kunststof gevelbekleding

De montage kunststof gevelbekleding is redelijk eenvoudig en een goede doe-het-zelver zou dit kunnen, maar er moet wel rekening worden gehouden met een aantal dingen. Zo kunnen kunststoffen krimpen of zetten uit bij temperatuurwisselingen. Dit betekent dat kunststofpanelen en profielen ook kunnen krimpen en uitzetten. Hou hiermee rekening bij het afwerken van de gevelpanelen in de afwerkprofielen. Het is erg belangrijk dat de montage van kunststof gevelbekleding goed gebeurt, daarom is het advies om dit door een erkend montage bedrijf te laten doen. Als je toch kiest om de panelen zelf te monteren, ga dan opzoek naar montage handleidingen. Hieronder is een montage handleiding van Vinyplus te vinden, echter kan de montage van gevelpanelen per merk verschillen. Maar meestal is de basis van de montage hetzelfde. Bij de montage van gevelbekleding moet je wel rekening houden met de gevelisolatie.

A) Instructie

Met het ventilatieprofiel (3) kunt u de ventilatieopening afdichten. Het profiel houdt tevens het ongedierte tegen. Zorg ervoor dat het startprofiel (2) wordt gemonteerd. Gebruik de waterpas om het startprofiel horizontaal uit te lijnen. Plaats daarna het VinyPlus gevelpaneel (1) in het startprofiel en monteer het gevelpaneel tegen het regelwerk. Ook tijdens het montageproces de gevelpanelen visueel controleren.

B) Instructie

Met het ventilatieprofiel kunt u de ventilatieopening afdichten. Het profiel houdt tevens het ongedierte tegen. De rondkant gevelpanelen kunt u ook verticaal monteren. Hiervoor wordt een verticaal startprofiel (1) gebruikt. Voor de montage van dit startprofiel geldt dat het met de waterpas horizontaal moet worden uitgelijnd. Voor afwatering (2) in het verticaal startprofiel om de 400mm een gat boren. Plaats daarna het rondkant gevelpaneel in het startprofiel en monteer het gevelpaneel tegen het regelwerk. Ook tijdens het montageproces de gevelpanelen visueel controleren.

C) Instructie

De vinyPlus gevelpanelen zijn voorzien van sleufgaten (1). De bevestiging van de vinyPlus gevelpanelen gebeurt bij voorkeur met vinyPlus bevestigingsschroeven van minimaal 30mm lang. Het is belangrijk dat de schroeven in het midden van de sleufgaten geschroefd worden en los-vast aangedraaid. Hierdoor kan het paneel bij thermische uitzetting bewegen

D) Instructie

Bij het gebruik van de vinyPlus stootvoegverbindingen (1) voor de verlenging van de gevelpanelen een tussen ruimte hanteren tussen de stootvoegverbindingen

E) Instructie

Bij het gebruik van de vinyPlus stootvoegverbindingen (1) voor de verlenging van de gevelpanelen een tussen ruimte hanteren tussen de stootvoegverbindingen.

F) Instructie

Montage kunststof gevelbekledingWanneer het regelwerk (1) is geplaatst, dan kunt u de aluminium montageprofielen op maat zagen en monteren ter plaatse van de uiteinden. Wanneer de aluminium montageprofielen zijn gemonteerd, plaats dan de vinyPlus gevelpanelen. Houdt altijd rekening met het uitzetten en krimpen van de panelen. Gebruik de rubber hamer voor het kloppen van de kunststof afwerkprofielen in het aluminium montageprofiel. In deze afbeelding zorgt het 2-delige eindprofiel (2) voor een verticale afwerking.

G) Instructie

Wanneer het regelwerk is geplaatst, dan kunt u de aluminium montageprofielen op maat zagen en monteren ter plaatse van de verlenging. Wanneer de aluminium montageprofielen zijn gemonteerd, plaats dan de vinyPlus gevelpanelen. Houdt altijd rekening met het uitzetten en krimpen van de panelen. Gebruik de rubber hamer voor het kloppen van de kunststof afwerkprofielen in het aluminium montageprofiel. In deze afbeelding zorgt het 2-delige verbindingsprofiel (1) voor een verlenging van de gevelpanelen.

H) Instructie

Wanneer het regelwerk is geplaatst, dan kunt u de aluminium montageprofielen op maat zagen en monteren ter plaatse van de hoeken. Wanneer de aluminium montageprofielen zijn gemonteerd, plaats dan de vinyPlus gevelpanelen. Houdt altijd rekening met het uitzetten en krimpen van de panelen. Gebruik de rubber hamer voor het kloppen van de kunststof afwerkprofielen in het aluminium montageprofiel. In deze afbeelding zorgt de 2-delige buitenhoek (1) voor de afwerking van een hoek

I) Instructie

De bevestiging van de vinyPlus gevelpanelen gebeurt bij voorkeur met vinyPlus bevestigingsschroeven van minimaal 30mm lang, los-vast aangedraaid.