Naar kunststof gevelbekledingen

Kunststof gevelbekleding worden vaak gebruikt als alternatief voor hout, beton en andere materialen. Kunststof wordt al vele jaren gebruikt in de bouwsector en werd voornamelijk gebruikt voor raam- en deurprofielen. Door de mogelijkheden die kunststof biedt is het uiteindelijk ook in de vorm van gevelbekleding op de markt gekomen.

Voordelen

Kunststof rabatdelen zijn een product dat  duurzaam en slijtvast is. Veelal word het zo geproduceerd dat het lijkt op een ander materiaalsoort, wat het bijvoorbeeld een goed alternatief voor hout of steen maakt. Naast deze voordelen is het ook goed bewerkbaar en relatief goedkoop. Alle voordelen van kunststof gevelbekleding zijn hieronder te vinden.

  • Het is een licht materiaal
  • Het is herbruikbaar
  • Het is goedkoop en goed te bewerken
  • Veel vrijheid in de vorm en kleur
  • Brandwerend
  • Rotvrij en kan goed tegen de natuurelementen
  • Gemakkelijk te reinigen en te onderhouden
  • Het is een duurzame vorm van gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding monteren

Kunststof gevelbekleding heeft als eigenschap dat het goed isoleert, waardoor het uitstekend gebruikt kan worden op woningen. De kunststof gevelbekleding wordt op een houten onder structuur gemonteerd en is goed bestand tegen de natuurelementen.

Omdat het mogelijk is om kunststof in alle kleuren van de regenboog te maken, geeft dit veel vrijheid in de keuze van kunststof gevelbekleding. In principe kan elke kleur die past bij je woning geproduceerd worden. Daarnaast is de gevelbekleding in veel vormen beschikbaar. Enkele vormen zijn, rabat, dubbel rabat en potdeksel. Elke vorm geeft een andere ‘look’.

De prijs

Omdat de keuze in kunststof gevelbekleding zo groot is en er ook verschil is in de kwaliteit van de afwerking kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Zo is er kunststof gevelbekleding die €70,- per vierkante meter kost, maar ook gevelbekleding die €15,- per vierkante kost. Het gemiddelde ligt echter op een €40 euro per vierkante meter.

Onderhoud

Kunststof gevelbekleding is erg onderhoudsvriendelijk. Het is slijtvast en hoeft niet geverfd te worden. De gevelbekleding kan afgedaan worden met een waterstraal en een spons. Mede hierdoor is het een goede keus voor een woning.