Naar glazen gevelbekleding

Glazen gevelbekleding wordt vaak gebruikt bij grote kantoorgebouwen. Glas kan ook gebruikt worden bij woningen, maar komt minder vaak voor. De kosten van glazen gevelbekleding wegen namelijk minder snel op tegen de baten bij een woning. Glazen gevels zijn er voor gemaakt om ook tegen de natuurelementen te kunnen. De gevels zijn zo ontworpen dat ze geen regen of wind doorlaten.

Voordelen

Glazen gevelbekleding is over het algemeen vrij licht te noemen. De gevel bestaat alleen uit glas en aluminium.Daarnaast laat glazen gevelbekleding enorm veel licht door. Wil je een moderne woning met veel licht dan is glas het overwegen waard. Ook is het mogelijk om te kiezen uit vele verschillende kleuren glas, daardoor kun je een woning een karakteristiek uiterlijk geven.

Isolatie

Bij glazen gevelbekleding wordt er vaak gevraagd of het wel isolerend is. De huidige glazen gevelbekleding voldoet aan de eisen die worden gesteld qua isolatie. Daarnaast is de glazen gevelbekleding nog steeds in ontwikkeling, ook op het gebied van isolatie.

Onderhoud

Glazen gevelbekleding lijkt onderhoudsvrij, maar deze materiaalsoort heeft ook onderhoud nodig. Bij grote kantoorpanden worden hiervoor bedrijven ingehuurd, maar dit zal bij een woning niet rendabel zijn. Zo moet het ventilatiesysteem die ervoor zorgt dat er geen condens ontstaat onderhouden worden en moet het glas vanzelfsprekend schoon gehouden worden.