Naar composiet gevelbekleding

Composiet gevelbekleding is een soort gevelbekleding dat bestaat uit een mix van materialen. Vaak zijn deze materialen hout en kunststof. Aan composiet gevelbekleding zitten voordelen, maar ook nadelen. De voornaamste eigenschappen van composiet gevelbekleding zijn dat het erg licht en flexibel is. Er kan vaak gekozen worden voor een holle of gevulde variant. De gevulde variant heeft echter wel meer stevigheid dan de holle.

Voordelen

De gevelbekleding lijkt op het eerste gezicht erg op hout en kan ook met het bewerken ervan als hout worden behandeld. Een ander voordeel ten opzichte van houten gevelbekleding is de keuze in kleur. Composiet gevelbekleding kan in vele kleuren geleverd worden en hout beperkt je tot de natuurlijke kleuren. Composiet houdt deze kleur ook beter vast dan de kleur van houten gevelbekleding. De gevelbekleding is ook relatief goedkoop ten opzichte van andere materiaalsoorten en is daarnaast een milieuvriendelijk en duurzaam product.

Onderhoud

Houten gevelbekleding heeft als nadeel dat het goed onderhouden moet worden om schimmel en rot te verkomen. Composiet heeft in vergelijking met hout veel minder onderhoud nodig. Composiet moet alleen goed schoongehouden worden en kan eventueel geverfd worden. De gemiddelde levensduur van composiet ligt op 50 jaar.