kunststof gevelbekleding reiniging

Heb je last van een vuile kunststof gevelpanelen? Dan is kunststof gevelbekleding reiniging zeker het overwegen waard. Je kan dan besluiten om de gevel te [laten] reinigen. Met het reinigen van bijvoorbeeld uw woning of bedrijfspand krijgt het  weer die glans die het  verdient. Er zijn echter verschillende mogelijkheden voor de reiniging van je gevel. Als particulier kan je het zelf schoonmaken met bijvoorbeeld water en zeep of met een hoge druk spuit, hierover later meer. Als je geen tijd hebt of je kunt niet bij de gevel, dan is het ook altijd een optie om een gevelreiniging bedrijf in te huren, dit kost natuurlijk wel wat.

Kunststof gevelpanelen zijn meestal onderhoudsarm. De panelen zijn heel simpel schoon te maken, het enige wat je nodig hebt is een emmer met water en zachte zeep. Het wordt afgeraden om oplosmiddelen of schurende schoonmaakmiddel te gebruiken. Het is niet toegestaan om agressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen, zoals wasbenzine en terpentine te gebruiken tijdens de schoonmaak van uw kunststof rabatdelen. Het wordt wel geadviseerd om altijd goed na te spoelen met schoon water, hierdoor behoudt je gevel altijd een mooie glans. De reiniging van kunststof gevelpanelen kost weinig tijd en hoeft niet vaak te gebeuren, kijkende naar verschillende ervaringen moet je je gevelpanelen ongeveer 2  a 3 keer per jaar reinigen. Dit is bij houten en glazen gevelbekleding anders, bij deze materialen is veel onderhoud vereist.

Hoge druk spuit

Naast een emmer water en zachte zeep kan je je gevelpanelen ook reinigen met een hoge druk spuit. Maar het advies is om dit alleen te doen onder de volgende voorwaarden:

  • Minimaal 1 meter afstand
  • Water mag niet warmer zijn dan 40 graden
  • Spuit in lengterichting van de planken.

Roterende spuitkop wordt ten zeerste AFGERADEN