Glazen gevelbekleding

Glazen gevelbekleding wordt vaak gebruikt bij grote kantoorgebouwen. Glas kan ook gebruikt worden bij woningen, maar komt minder vaak voor. De kosten van glazen gevelbekleding wegen namelijk minder snel op tegen de baten bij een woning. Glazen gevels zijn er voor gemaakt om ook tegen de natuurelementen te kunnen. De gevels zijn zo ontworpen dat ze geen regen of wind doorlaten. Glazen gevelbekleding geeft een moderne uitstraling en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Het materiaal rot niet en is gemakkelijk te onderhouden wat het gebruiksvriendelijk maakt.

Glazen gevelbekledingGlazen gevelbekleding heeft ook de mogelijkheid om de lichtinval in een woning enorm te vergroten. Mocht je op je privacy gesteld zijn, dan kun je de bekleding laten bedekken met folie in allerlei kleuren en toch de voordelen van glas behouden. De gevelbekleding wordt voornamelijk gemonteerd door middel van ophangsystemen, maar kan ook gemonteerd worden door middel van lijm.

Voordelen

Glas is over het algemeen vrij licht te noemen. De gevel bestaat alleen uit glas en aluminium. Daarnaast laat glazen gevelbekleding enorm veel licht door. Wil je een moderne woning met veel licht dan is glas het overwegen waard. Ook is het mogelijk om te kiezen uit vele verschillende kleuren glas, daardoor kun je een woning een Voordelen karakteristiek uiterlijk geven.

  • Modern
  • Veel kleuren
  • Lichtinval
  • Onderhoudsvriendelijk

Isolatie

Bij glazen gevelbekleding wordt er vaak gevraagd of het wel isolerend is. De huidige glazen gevelbekleding voldoet aan de eisen die worden gesteld qua isolatie. Daarnaast is de glazen gevelbekleding nog steeds in ontwikkeling, ook op het gebied van isolatie.

Onderhoud

Glazen panelen lijken onderhoudsvrij, maar deze materiaalsoort heeft ook onderhoud nodig. Bij grote kantoorpanden worden hiervoor bedrijven ingehuurd, maar dit zal bij een woning niet rendabel zijn. Zo moet het ventilatiesysteem die ervoor zorgt dat er geen condens ontstaat onderhouden worden en moet het glas vanzelfsprekend schoon gehouden worden.

Prijs

Een glazenwand heeft een gemiddelde prijs van 75 euro per vierkante meter. De prijs zal echter verschillen tussen de 60 euro en 110 euro. Deze prijs vergelijken met andere materialen? Bezoek dan onze gevelcalculator